Een eenvoudige Google-zoekopdracht kan een overweldigend aantal resultaten opleveren. Met Google Search Operators kan je gemakkelijk filteren waardoor je een stuk makkelijker relevante resultaten krijgt. Deze handige manier van filteren kan door middel van verschillende operators. Zo kan je bijvoorbeeld tekens aan je zoekwoord of zin toevoegen. Deze tekens en specifieke woorden te gebruiken kan je Google een stuk nauwkeuriger en effectiever gebruiken. We vertellen je graag meer over de Google Search Operators.
Wat zijn Google Search Operators?
Google Zoekoperatoren zijn soort opdrachten die worden gebruikt om zoekopdrachten specifieker te maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld bepaalde woorden in je zoekopdrachten opnemen, bepaalde termen uitsluiten, het aantal geretourneerde pagina’s beperken en zelfs aangeven of je afbeeldingen in uw zoekresultaten wilt zien.
Deze handige operators kunnen van pas komen in veel verschillende situaties, waaronder:
- Het vinden van de beste definitie voor een woord of zin.
- Een nauwkeuriger idee krijgen van hoe goed een site scoort voor een specifiek woord.
- Het identificeren van de belangrijkste informatie op een webpagina.
- Het verschil onderscheiden tussen een link van goede en slechte kwaliteit.
- Bepalen of een site spammy of legitiem is.
- Vastleggen van een domeinnaam voor latere aankoop.
- Complexe indexeringsproblemen met websites oplossen.
Google Search Operators zijn combinaties van woorden en symbolen die je online zoekresultaten verbeteren. Door je op bepaalde trefwoorden te richten en andere uit te sluiten, kan Google nauwkeuriger en effectiever gebruiken. Met het gebruik van deze handige operators krijg je vaak een exacte match in je zoekresultaten. Wanneer je de operator goed invult zou er alleen maar nuttige informatie als output gegeven moeten worden, een goede test voor de Google Operator.
De Google Operator kunnen de volgende commando’s bevatten:
- Woorden zoals AND of OR
- Leestekens zoals aanhalingstekens
- Symbolen zoals @ of $
- Elke combinatie hiervan
Professionals die in hun werk verantwoordelijk zijn voor zoekmachine optimalisatie (SEO) gebruiken deze commando’s vaak en kennen de veel geavanceerde zoekoperatoren. Voor SEO marketeers zijn de Google Operators een fijne tool om bijvoorbeeld de oude links, relevante links en precieze zoekwoorden te filteren. Daarnaast wordt de Google Operator ook gebruikt voor het uitzetten van een linkbuilding strategie. Als je de operator goed gebruikt is het een fijne manier om backlinks te filteren van verschillende webpagina’s.
Ontdekken wat we voor uw organisatie kunnen bereiken?
Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur een persoonlijke reactie.
Geen enkele organisatie is hetzelfde, daarom stellen we altijd een op maat gemaakt plan van aanpak op.
Laat onze ervaren consultants u begeleiden naar succes!
Hoe maak je gebruik van
Google Search Operators?
Google biedt veel manieren om uw zoekresultaten te verfijnen. Er zijn veel verschillende operatoren die je kunt gebruiken, zoals +, -, *, enz. om je zoekresultaten te verfijnen. Maar één ding om in gedachten te houden is dat Google alle leestekens negeert, behalve de volgende vier speciale operatoren:
+ : Voegt een woordgroep toe aan het einde van je zoekterm. Als je bijvoorbeeld “Samsung laptops” typt, krijgt je pagina’s die beide termen bevatten. Het toevoegen van het “+” symbool maakt duidelijk dat je pagina’s wilt vinden die beide termen bevatten.
* : Komt overeen met nul of meer gevallen van het woord of de woordgroep. Als je ‘gele appel’ typt, geeft Google pagina’s terug waarin het woord ‘geel’ ergens in de tekst voorkomt. Als je “gele appels” typt, worden pagina’s met het woord “geel” weergegeven.
Typ “gele appel” en je krijgt alleen pagina’s te zien die de exacte zin “gele appel” bevatten.
Typ “niet gele appel” en Google retourneert pagina’s die het woord “geel” nergens in de tekst bevatten.
– : Verwijdert een woordgroep uit het begin van uw zoekterm. Als je ‘-samsung laptops’ typt, wordt de zin ‘samsung laptops’ uit het begin van de zoekterm verwijderd, waardoor het gemakkelijker wordt pagina’s te vinden die deze zin niet bevatten. Deze manier zorgt er dus ook al snel voor een stuk nauwkeurigere resultaten.
Je kunt meerdere operatoren combineren om je zoekresultaten verder te beperken. Als je bijvoorbeeld “+gele appels” typt, krijgt je minder resultaten dan wanneer u alleen “gele appels” typt.
12 basis zoek operatoren
We hebben een lijst opgesteld met de 12 basis zoek operatoren. Dit zijn de zoek operatoren die het makkelijkst zijn op te zetten en die de mensen het meeste gebruiken. Deze operatoren zijn vaak een snelle manier van het krijgen van bruikbare resultaten of het uitsluiten van een exact woord.
- “” Omring je zoekterm met aanhalingstekens ” “ om een exacte overeenkomst van dat woord of die zin te krijgen. Een voorbeeld hiervan is: “B2B marketing jobs”.
- * Het sterretje, bekend als wildcard, zoekt naar elk woord of zinsdeel dat je opneemt.
Voorbeeld: terriërs * labradors - OR Plaats OR (all caps) tussen twee woorden om zoekopdrachten te combineren. Gebruik het om te zoeken naar resultaten die een van die woorden hebben, maar niet beide.
Voorbeeld: B2B OR B2C - AND Plaats AND (all caps) tussen twee woorden als je wilt dat je resultaten beide woorden bevatten.
Voorbeeld: B2B AND B2C - OR of | Het pipe symbool doet hetzelfde als OR.
Voorbeeld: B2B | B2C - ( ) Zet een zoekterm tussen haakjes om opdrachten te groeperen.
Voorbeeld: (B2B OR B2C) marketingopdrachten - – Zet een streepje voor elke term die je wilt uitsluiten van de resultaten.
Voorbeeld: hondenrassen -terriërs - .. Als je wilt zoeken naar een getal tussen een reeks getallen, plaats je twee punten tussen die reeks. Voorbeeld: verkiezingsuitslagen 1996..2016
- $ Gebruik een dollarteken om naar prijzen te zoeken. Je kunt het euroteken gebruiken om te zoeken naar prijzen in die valuta. Voorbeeld: piano $1500
- @ Gebruik dit symbool om te zoeken naar resultaten in sociale media.
Voorbeeld: @twitter - # Gebruik dit symbool om te zoeken naar hashtags.
Voorbeeld: #voetbalzondag - in Zet “in” tussen twee eenheden die je wilt omrekenen.
Voorbeeld: 100 F in C
SEO begint bij kwalitatieve content
Verhoog je conversies met onze doelgerichte content!
Het geheim achter een bloeiende SEO-strategie? Kwalitatieve content die het hart van de doelgroep verovert. Met de juiste inhoud die naadloos inspeelt op de behoeften en verlangens van jouw potentiële klanten, til je jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau.
Als je een sterke online aanwezigheid wilt opbouwen, is hoogwaardige content de sleutel tot jouw succes.
15 geavanceerde zoekoperatoren
Geavanceerde zoekoperatoren zijn opdrachten die meestal extra informatie nodig hebben (zoals een website of een verwante term) om te werken. Ze helpen de zoekresultaten meer te filteren dan de basisoperatoren. Ze omvatten:
- site: Zoeken binnen een bepaalde website of webdomein.
Voorbeeld: site:indeed.com of site:.edu - gerelateerd: Zoek websites met inhoud die lijkt op een bepaalde website.
Voorbeeld: gerelateerd:funda.nl - cache: Vind Google’s meest recente cache (opgeslagen) versie van een webpagina.
Voorbeeld: cache:indeed.com - bestandstype: Zoek alleen naar één type bestand.
Voorbeeld: bestandstype:PDF - define: Vind de definitie van een woord.
Voorbeeld: define:neuroscience - weather: Vind het weer voor een locatie per stad, staat, provincie of postcode.
Voorbeeld: weather:1234AB - aandelen: Informatie over een aandeel, inclusief de prijs en recente trends.
Voorbeeld: aandelen:TSLA - kaart: Bekijk een kaart van een locatie.
Voorbeeld: map:houston - ROND(X) Zoeken naar termen binnen een bepaald aantal woorden van elkaar.
Voorbeeld: marketing AROUND(5) B2B - intext: Zoeken naar woorden binnen de hoofdtekst van een webpagina.
Voorbeeld: intext:B2B - allintext: Een pagina doorzoeken op elke term na de opdracht. Voeg “all” toe voor een van de volgende zoekoperatoren (allinurl, allintitle, allinposttitle, allinanchor) om naar alle termen te zoeken.
Voorbeeld: allintext:B2B marketing jobs - inurl: Zoek een URL met een bepaald woord of zinsdeel.
Voorbeeld: hondenrassen inurl:terrier - intitle: Zoek een paginatitel op een woord of zin.
Voorbeeld: intitle:backsplash - inposttitle: Zoek naar een term in de titel van een blogbericht.
Voorbeeld: inposttitle:DIY backsplash - inanchor: Zoek naar sites met een specifieke ankertekst.
Voorbeeld: inanchor:backsplash
Google-zoekmachines voor contentmarketing
Google Search is vaak de eerste aanloophaven voor content marketeers die onderzoek willen doen.
Of het nu is om inspiratie op te doen voor content, te kijken wat concurrenten doen of om uw eigen domein te controleren, er zijn een aantal zoekoperatoren die je content marketingonderzoek en/of backlink strategie naar een hoger niveau kunnen tillen.
Content werken veel met de Google Search Operators en is daardoor ook vaak een goede tool voor onderzoek. Daarnaast is het erg fijn dat het een gratis tool is die snelle output geeft. Het nadeel van de operator is dat je soms lastige commando’s moet weten om het gewenste resultaat te krijgen.
Zeker voor professionele marketeers is het fijn om Google Search Operators te gebruiken, dit is voornamelijk door:
- Zoekopdracht gemakkelijk aanpassen en verfijnen.
- De best mogelijke resultaten krijgen (door zoekoperatoren onafhankelijk of in combinatie met elkaar te gebruiken).
- Specifieke informatie ontdekken waarmee je klanten vooruit kunt helpen.
- Veel tijd besparen door de productiviteit te verhogen.
Gratis SEO scan van uw website?
Ontdek nu de verborgen potentie van uw website met onze GRATIS SEO scan! Onze geavanceerde tools en deskundige analyse bieden u een gedetailleerd inzicht in de verbeterpunten van uw online aanwezigheid.
Ontvang een uitgebreid rapport met waardevolle optimalisatie-tips die uw website naar nieuwe hoogten zullen stuwen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een betere vindbaarheid en meer organisch verkeer. Mis deze kans niet – claim nu uw GRATIS SEO scan en maak uw website klaar voor succes!
Voordelen van Google-zoekopdrachten
Hoewel geavanceerde zoekopdrachten in eerste instantie afschrikwekkend kunnen lijken, kunnen ze je helpen veel efficiënter te worden. Niet alleen kun je de effectiviteit van je site beter begrijpen, maar je kunt ook een meer gerichte concurrentieanalyse uitvoeren.
Aangezien Google bijna 92 procent van al het zoekverkeer voor zijn rekening neemt (wat resulteert in meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag), is het benutten van de steun van zoekmachines een uitstekende manier om je concurrentievoordeel te optimaliseren.
Dit is ook de reden waardoor de Google Search Operators voor veel mensen een goede uitkomst zijn. Met geavanceerde zoekoperatoren kan je specifieke zoekwoorden opzoeken, nieuwe content snel filteren, preciezere resultaten krijgen en kijken of je website beschikt over dubbele content. Dit zijn pas een aantal functionaliteiten waar de operators je enorm mee kunnen helpen.
Citations en backlinks
Citaties en backlinks kunnen beide je SEO positie sterk helpen. Wel is het belangrijk dat je het verschil tussen een Citation en een Backlink weet. Er zit namelijk een groot verschil tussen links van een citation en de links die
Hospitality Marketing: Slimme Strategieën voor Gastenaantrekking
Ontdek effectieve marketingstrategieën in de hospitality-industrie die gasten aantrekken en de gastervaring verbeteren. Leer hoe Symblings Digital Marketing hotels helpt met conversiegerichte technologie. Inleiding Als het gaat om de hospitality-industrie, draait alles om het bieden van uitzonderlijke gastervaringen en het
Grondig zoekwoordenonderzoek voor vindbaarheid website
Heb je je ooit afgevraagd waarom je website niet wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google? Het kan erg frustrerend zijn, vooral als je veel tijd en moeite hebt gestoken in het maken en optimaliseren van je website. Maar maak
Omzet verhogen in de horeca: Digitale marketing voor meer zichtbaarheid en klanten
Ontdek hoe horecabedrijven digitale marketingkanalen kunnen inzetten, zoals online reserveringssystemen, sociale media en e-mailmarketing, om hun zichtbaarheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken en de bestaande klantenkring te behouden. Lees verder voor praktische tips! Inleiding De horeca-industrie is altijd